Program dla gastronomii – systemy POS
System FIS-POS Bistro to oprogramowanie dla gastronomii stworzone po to, aby usprawniać i przyspieszać obsługę klienta. Tym samym przekłada się to na zwiększenie lojalności klientów, którzy chętniej wracają do konkretnego lokalu gastronomicznego. Obecność w lokalu dedykowanego programu dla gastronomii ma wiele zalet. Dzięki intuicyjności jego obsługa nie zajmuje zbyt długo czasu. Atutem jest też możliwość dwojakiej obsługi. Dla osób bardziej zaawansowanych dostępna jest opcja obsługi bezdotykowej, natomiast dla zwolenników standardowych rozwiązań, możliwa jest obsługa przy pomocy myszki.
Oprócz tego, że system jest ułatwieniem obsługi klienta, posiada on także szereg rozwiązań, które pozwalają kontrolować m.in. stan magazynowy. Możliwy jest przepływ danych sprzedaży, jak i towarów, użytkowników, a także samej produkcji. Istnieje więc możliwość wyboru, w jaki sposób program dla gastronomii ma działać na co dzień – samodzielnie czy w integracji z FIS, umożliwiającym obsługę magazynową.
POBIERZ SYSTEM FIS-POS BISTRO W PEŁNEJ 30-DNIOWEJ BEZPŁATNEJ WERSJI
Oprogramowanie dla gastronomii
System FIS-POS Bistro to doskonałe rozwiązanie dla średniej i dużej gastronomii. Program jest niezwykle intuicyjny, dzięki czemu szybko i efektywnie pozwala wykonać zadania związane z obsługą klienta. Niewątpliwym udogodnieniem jest też możliwość jego obsługi na tablecie, jak i na terminalu dotykowym. W ten sposób możliwe jest wydrukowanie zamówienia na kuchni bezpośrednio po otwarciu rachunku, dzięki czemu realizacja zamówienia następuje w niewielkim odstępie czasowym od jego złożenia.
Ponadto program dla gastronomii umożliwia szybką obsługę stolików, możliwość rozliczania zamówienia na wiele sposobów, jak i stworzenie czytelnego wydruku zamówienia. To wszystko sprawia, że obsługa klienta wchodzi na całkiem nowy, wyższy poziom.
FORMA PROWADZONEJ GASTRONOMII
System FIS-POS Bistro – szeroka gama możliwości
System FIS-POS Bistro to usprawnienie wielu procesów i zgromadzenie danych w jednym miejscu. Dzięki systemom gastronomicznym POS możliwe jest:
- zarządzanie wieloma elementami naraz, w tym dostępnymi towarami, użytkownikami, jak również cenami,
- posiadanie nielimitowanej bazy produktów, użytkowników i grup towarowych,
- konfigurowanie dostępnych rabatów i bonów lojalnościowych; ponadto, program może być obsługiwany w tym samym czasie przez kilku użytkowników,
- wykonanie wydruku zamówień i rachunków wstępnych na drukarkach bonowych.
Dodatkowo ten innowacyjny program dla gastronomii wyróżnia intuicyjny interfejs, na którym możliwa jest obsługa dotykowa. Istnieje więc możliwość sprzedaży gotowych produktów w krótkim czasie. Program współpracuje ze wszystkimi drukarkami fiskalnymi. Dodatkowym uproszczeniem jest posiadanie klawiszy funkcyjnych (F1-F12).
Jeden program dla gastronomii, wiele rozwiązań
Dzięki innowacjom wprowadzonym poprzez wdrożenie systemu gastronomicznego POS uproszczonych może zostać wiele zadań, do tej pory wykonywanych przez pracowników. Jest to m.in. możliwość wyszukiwania konkretnego produktu po ID, nazwie, czy krótkim kodzie. Dodatkowo możliwe jest wykonanie wydruku paragonów w dwóch trybach, czy utworzenie planu stołów. Znaczącym atutem systemu lojalnościowego dla gastronomii jest możliwość graficznego dostosowania interfejsu do indywidualnego użytkownika. Dostępna jest także automatyczna aktualizacja programu.
Warto zwrócić uwagę również na wiele możliwości, jakie daje program dla gastronomii w kontekście fakturowania. Zarówno wystawienie FV, jak i jej wydruk zajmuje niewiele czasu. Jeśli dane nie znajdują się w bazie, kelner może je wpisać przy pomocy klawiatury.
Systemy POS jako usprawnienie komunikacji
Jedną z głównych zalet programu dla gastronomii jest usprawnienie kontaktu między salą a zapleczem. Niezbędnymi elementami, aby tak się stało, są terminal dotykowy i drukarka paragonowa w kuchni. Zintegrowanie funkcjonalności umożliwiających wydruk paragonu z różnych miejsc w lokalu usprawni pracę. W ten sposób zminimalizowane zostają próby kradzieży czy manipulacji zamówieniami, której dopuszczać się mogą pracownicy.