Systemy POS gastronomia

Program dla gastronomii – systemy POS

System FIS–POS BISTRO jest intuicyjnym, wielofunkcyjnym systemem do obsługi punktów gastronomicznych. Oparty na interfejsie graficznym, pozwala na łatwiejszą i sprawniejszą obsługę klienta. Oprogramowanie dla gastronomii dedykowane jest do sprzedaży za pomocą dotyku, lecz istnieje również możliwość standardowej obsługi myszką.

Połączony z systemem do obsługi magazynu FIS, program dla gastronomii wymienia dane dotyczące sprzedaży, towarów, produkcji i użytkowników. Może działać w dwóch trybach: samodzielnym – szybka sprzedaż i zintegrowanym – z FIS z obsługą gospodarki magazynowej.

POBIERZ SYSTEM FIS-POS BISTRO W PEŁNEJ 30-DNIOWEJ BEZPŁATNEJ WERSJI

Oprogramowanie dla gastronomii

Wybór grupy na przednim panelu, następnie rozwijające się produkty z prawej strony czynią go intuicyjnym oprogramowaniem dla gastronomii. Szybka obsługa stolików, wiele form rozliczania płatności, czytelny wydruk zamówień, prosta inwentaryzacja sprawia, że jest to program dla gastronomii z zastosowaniem dla małej , średniej i dużej gastronomii.

System POS może być instalowany na terminalach dotykowych lub tabletach, dzięki czemu osoba obsługująca dany stolik może wydrukować zamówienie na kuchni bezpośrednio po zatwierdzeniu otwartego rachunku przy stoliku. Powoduje to skrócenie czasu pomiędzy złożeniem zamówienia a realizacją zamówienia na kuchni.

Jakość roku 2015

FORMA PROWADZONEJ GASTRONOMII

PIEKARNIA

CUKIERNIA

FOODTRUCK

KLUB MUZYCZNY

Program dla gastronomii – system FIS–POS BISTRO jako oprogramowanie wielu możliwości

  • Prosta obsługa systemu POS dla gastronomii, szybka sprzedaż produktów gotowych,
  • Zarządzanie użytkownikami, towarami, cenami i drukarkami bonowymi,
  • Interfejs użytkownika w pełni dostosowany do ekranów dotykowych,
  • Współpraca ze wszystkimi drukarkami fiskalnymi,
  • Nieograniczona baza produktów, grup towarowych i użytkowników w oprogramowaniu dla gastronomii,
  • Klawisze Funkcyjne (F1–F12),
  • Możliwość konfiguracji polityki rabatowej i lojalnościowej, obsługi systemu programu dla gastronomii przez kilku kasjerów, kelnerów równocześnie,
  • zarządzanie czasem pracy kelnerów, barmanów i managerów, tworzenie otwartych rachunków,
  • Możliwość wydruku zamówień oraz rachunków wstępnych na drukarkach bonowych.

Inne możliwości systemu POS dla gastronomii:

  • Możliwość dostosowania interfejsu graficznego do potrzeb użytkownika, wyszukiwania produktu po ID, kodzie krótkim i nazwie, drukowania paragonów w dwóch trybach, tworzenia planu stolików i pięter,
  • Automatyczna aktualizacja oprogramowania dla gastronomii.

System daje możliwość szybkiego wydrukowania faktury FV. Program wystawia faktury VAT na drukarkach fiskalnych, które mają taką funkcję. Operacja polega na wybraniu OPCJI FAKTURA VAT. W przypadku braku kontrahenta w bazie, kelner dopisuje go na miejscu za pomocą klawiatury ekranowej lub standardowej (USB lub Wi-Fi).

Gastronomia – systemy POS usprawnieniem komunikacji

System POS dla gastronomii wraz z odpowiednim doborem sprzętu: terminalem dotykowym oraz drukarką paragonową na kuchni, daje rozwiązanie zastosowania komunikacji między salą sprzedażową a zapleczem. Dzięki oprogramowaniu, wydruk zamówienia (rachunku otwartego) jest możliwy z poziomu tabletu kelnerskiego, jak i stoiska sprzedażowego.

Zaimplementowane funkcjonalności, takie jak podział grup asortymentowych na daną drukarkę bonową daje możliwość szybkiego wydruku jednego zamówienia w kilku miejscach w danym lokalu. Dzięki temu program dla gastronomii pozwala na zminimalizowanie prób kradzieży oraz manipulacji zamówieniami przez pracowników.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji, wybierz innowacyjne systemy dla gastronomii

Oprogramowanie dla gastronomii od Flashcom łączy w sobie, to co w tego typu systemach najważniejsze, czyli sporą funkcjonalność oraz intuicyjną obsługę. Program minimalizuje ryzyko wystąpienia przypadkowych błędów, a nawet jeśli takowe się pojawią, można je w prosty sposób skorygować. To istotna przewaga technologii nad np. klasycznym zbieraniem zamówień, zapisywanych wcześniej na kartce. Poza tym program dla gastronomii usprawnia przepływ informacji i zwiększa szybkość wspomnianego działania. Komunikacja między kelnerem a kuchnią prowadzona jest w czasie rzeczywistym. Co więcej, wymiana informacji odbywa się w zdalnej formie. Oznacza to, że nie trzeba każdego, pojedynczego zamówienia przekazywać osobiście kucharzowi lub barmanowi. Wskazany atut szybko docenia się przede wszystkim w okresie wzmożonego ruchu m.in. w porze obiadowej w restauracji. 

Program do gastronomii stanowi jedną, wspólną bazę informacji. Ułatwia pracownikom zarządzanie czasem pracy. Pozwala także elastycznie wymieniać się obowiązkami, bez najmniejszego uszczerbku dla wykonywanej pracy. Za pomocą jednego ekranu zyskuje się bowiem dostęp do wszystkich działań podjętych dotychczas przez kolegę, gdy ten został oddelegowany do innych działań. Poza tym kadra zarządzająca łatwiej może kontrolować pracę personelu. Zysk – to słowo, które odmienia się przez wszystkie przypadki, jeśli zainwestuje się w profesjonalne oprogramowanie dla gastronomii. Początkowy wydatek na implementację systemu zaczyna zwracać się w szybkim tempie już w pierwszych etapach po jego instalacji. Wciąż masz pytania? Skontaktuj się z nami, a udowodnimy, jak wiele systemy POS mogą dać Twojej firmie.

Galeria